Tips inför besök

Följ oss:

Email: sodermalm@vvs-Stockholm.se

Badrumsbutiken

VVS I STOCKHOLM

För våra Installerat & Klart-priser gäller följande villkor

 

- att ROT-avdrag medges

- att det finns fungerande vattenavstängning i

rummet där installationen ska göras eller i

närliggande utrymme

- att det inte krävs ombyggnad av väggar och tak

- att vattenledningsrör, avloppsrör eller annat

befintligt material inte behöver dras om, bytas eller

kapas – att inga oförutsedda arbeten krävs

- vid byte av toalett ska den gamla wc-stolen vara

golvstående och ha golvavlopp med 8 cm fritt från

centrum på golvavloppet till rör eller vägg.

 

Hur fungerar ROT-avdraget?

 

Med ROT-avdraget får du dra av 30% av arbetskostnaden, eller upp till 50 000 kronor, när du gör reparationer i villa, bostadsrätt eller fritidshus. Avdraget gäller per person, så är ni två ägare kan ni dra av upp till 100 000 kronor på Badrumsbutikens arbete. Skattereduktionen gäller för reparationer, installation, ombyggnad och tillbyggnad. Läs mer på Skatteverkets hemsida.

Att välja dusch och badkarsblandare?

 

När man pratar om väggmonterade blandare pratar man om C/C (kan även skrivas cc). Detta innebär avståndet mellan centrum och centrum för röranslutningen i blandaren för kall- och varmvattnet. Standarden i Sverige är 160 C/C medan Europastandard är 150 C/C. Många tillverkare producerar båda modellerna.

Vid stambyte av lägenheter har det blivit vanligt att man installerar utanpåliggande rör och då blir det oftast 40 C/C. Men istället för att köpa en blandare med 40 C/C, vilket blir mer och mer ovanligt, kan du köpa en 160 C/C blandare och montera denna med ett blandarfäste för utanpåliggande rör.

På marknaden kan vi se fler och fler badkarsblandare med vridbar pip som omkopplare mellan badkarspipen och duschsetet. Detta gör att pipen inte är i vägen när du badar och minimerar risken att slå sig på den.

En blandare med termostat har skållningsskyd för att minimera risken att bränna sig.

 

Bra tips innan du kommer in

 

 

Ta gärna bilder och mått då vi lättare kan hjälpa dig, det finns ingen standard i våran bransch.

När ni tar bilder och mått är det som att vi är hemma hos er.

Att välja tvättställsblandare?

 

Tänk på att anpassa storleken på blandare till tvättställets storlek. Det vill säga har du ett mindre tvättställ så lämpar sig en mindre blandare. Har du istället ett högt fristående tvättställ passar en högre blandare bättre.

Vattenfallsblandare ses allt mer på marknaden idag och kan ge ett annat flöde på vattnet och därför är det viktigt att du tänker på att inte ha ett för grunt tvättställ till den då kan det lätt stänka..

Kontrollera att den blandare du vill ha är anpassad och godkänd för den svenska marknaden och våra standarder.

Det blir mer och mer vanligt att man köper tvättställsblandare med separat bottenventil. Då kan du fritt välja om du vill ha en traditionell bottenventil med propp eller en pop-up ventil med fjädring i "locket".

Bank

Copyright @ All Rights Reserved